top of page

Стоящата форма
на Юан Чигонг

-- двудневно обучение --

Ди Юан - втори метод на Юан Гонг
--  двудневен курс за самообучение --

Попитали Юан Дзъ, коя според него, е най-важната чигонг практика. Отговорът на чигонг-майстора бил, че ако му се наложи да избере една единствена от хилядите съществуващи чигонг практики, това би била стоящата форма Ди Юан.

 

Обяснението за избора му било, че това е практиката, която работи едновременно и еднакво добре върху всичките три елемента на човешкия живот. С други думи, поради това, че Ди Юан е една изключително цялостна практика, с нейна помощ може да се отиде много по-далеч отколкото с която и да е друга отделна практика.

 

Разбира се, никой в днешно време няма нужда да се ограничава до практикуването на една единствена практика. Всички чигонг упражнения и техники имат своята стойност и могат да допринесат за нашето развитие по различен начин. Затова те се комбинират в системи, за да улеснят практикуващите и да ускорят техния напредък.

 

Практиката Ди Юан е един от многото методи на голямата и всеобхватна система Юан Гонг, но поради нейната изключителна стойност, спокойно можем да определим Ди Юан като основополагаща и незаменима част на системата.

 

Кои са обаче трите елемента на живота, които споменахме по-горе? Това са физическото тяло, жизнената сила (чи) и съзнанието (Шън). Ди Юан е разработен така, че по балансиран начин да тренира и оказва благотворно влияние едновременно и на трите.

Ползите за вас

Основното предназначение на втори метод е да подсили трите главни дантиена на тялото. Долният Дантиен е събирателният център на чи на физическото тяло, Средният Дантиен - на чи на органите, а Горният Дантиен - на чи на Шън и съзнанието. Дантиените са основните складове и разпределителни центрове на чи в тялото. Ако чи на дантиените е с добро качество и в достатъчно количество, всичко в живота ще се случва по-лесно и по естествен начин. Ето защо може да се каже, че посредством практиката на Ди Юан ние заздравяваме и доизграждаме фундамента на сградата на човешкия живот. 

Специфичната поза, в комбинация с начина, по който използваме съзнанието, укрепва физическото тяло и подобрява състоянието на мускулно-скелетните структури. Ди Юан може да помогне при скованост и други проблеми в областта на раменете, врата, кръста и таза.

 

Практиката на Ди Юан засилва умствения фокус и способства проясняването на съзнанието. Регулярната практика полага основата за развитието на скрития, непроявен потенциал на съзнанието на практикуващия.

С практиката на Ди Юан ние създаваме основа и за практиката на последващите Юан Гонг методи. Може да кажем, че без тази основа е практически невъзможно да навлезем по-дълбоко в изкуството на чигонг.

 

Какво се включва в това обучение

Видео-записите от две тричасови занятия, по време на които:

 • ще се запознаете с теоретичната основа на метода;

 • ще чуете от първа ръка за ефектите от практиката;

 • ще опитате на няколко пъти практиката;

 • ще научите как да съчетавате Ди Юан с други чигонг методи и упражнения;

В допълнение ще получите:

 • професионално заснето демонстрационно видео на първи и втори метод с гласови инструкции;

 • печатни материали (PDF формат) с описание на практиката;

 • 45 минутен индивидуален сеанс (присъствено или онлайн) с Владо, на който той ще отговори на възникналите по време на обучението и практиката Ви въпроси, ще провери дали позата Ви е правилна и дали изпълняване както трябва движенията и мисловната дейност на метода.

Подготовка за напълно начинаещите:

Ако Юан Гонг е нещо ново за Вас, моля отбележете това във Вашето регистрационно формулярче и ние ще Ви изпратим два половин-часови видео-записа и печатни материали, описващи изискванията за основната поза и начина, по който подготвяме съзнанието за практика в Юан Гонг. Необходимо е да се запознаете с тях преди да пристъпите към изучаването на втори метод.

 

Водещ:    Владо Рашев, чигонг майстор-учител и терапевт, м.т.н. (прочетете повече за Владо тук)

Парична компенсация:  За да провежда дейността си, фондация Рен Шюе България разчита изключително на дарения. Спонсор за провеждането на курсовете и занятията ни все още няма и поради това, Вашият личен принос е от голямо значение за нас. Нашите ориентировъчни разходи на човек за това обучение и съответно, препоръчителният размер за Вашето дарение са както следва:

 • за начинаещи без опит в Юан Чигонг - между 70 и 170лв;

 • за практикуващи Юан Чигонг - между 60 и 160лв;

При определяне размера на дарението, моля вземете предвид размера на доходите си, както и личната си преценка за стойността на знанията и уменията, които ще усвоите. Фондация Рен Шюе България не разпределя печалба - всички набрани средства се използват за постигане целите на фондацията

Ако пък не можете да си позволите дарение с посочения по-горе препоръчителен размер, моля обадете ни се и ние ще направим всичко възможно да намерим решение.

Допълнително може да закупите също:  

 • аудио ръководство за практикуване на Тиен Юан и Ди Юан с няколко различни опции за продължителността на Ди Юан (MP3 формат);

 • аудио ръководство за практикуване на Ди Юан с няколко различни опции за продължителността на практиката (MP3 формат);

Регистрация*: 

Моля следвайте тези 3-те стъпки:​

1. Попълнете регистрационната форма.

2. Направете Вашето дарение към фондацията (за размера на сумата, моля прочетете препоръките ни по-горе). Плащането може да бъде направено по следните начини:

 • По банков път: ​​IBAN: BG90STSA93000027901490 (банка ДСК, Фондация Рен Шюе България). Моля като основание да въведете „Дарение за обучение”.

 • ​​С кредитна/дебитна карта тип Visa/Mastercard:

Използвате следната пряка връзка.

 • В брой (необходимо е да дойдете до офиса ни в Младост 2)

 • Чрез PayPal (сумата трябва да се изпише в Евро):

Използвате следната пряка връзка.

3. Ще Ви изпратим имейл за потвърждаване на Вашата регистрация и инструкции за това как да си изтеглите материалите (или връзки за гледане онлайн).

*забележка - моля обърнете внимание, че регистрацията Ви се счита за валидна единствено след получаването на нашето потвърждение по имейл (стъпка 3). Ако не получите потвърждение до 48 часа след извършване на плащането, моля свържете се незабавно с Владо Рашев (контакти).

 

 

 

Кратка демонстрация на втори метод (Ди Юан)

 

 

Допълнителна информация:  

 • Рен Шюе България организира редовни седмични занятия за практикуване на Юан Гонг. На тези занятия ще имате възможност да проверите, коригирате и затвърдите наученото по време на курсовете и занятията за обучение, също и да навлезете по-дълбоко в практиката си (прочетете повече тук).

 • При желание, може да се абонирате за нашия информационен бюлетин. Той излиза около веднъж месечно и съдържа информация за предстоящи курсове, лагер-школи, нови аудио, видео и печатни материали и т.н. За да се абонирате, натиснете тук.

bottom of page