top of page

Редовни групови занятия

Видове занятия

За момента предлагаме 3 вида редовни групови занятия:

  • Юан Гонг (чигонг) практика:  тези занятия са главно за групова практика, но поне една трета от времето се посвещава на обяснения на елементи от методите, въпроси и отговори, и преподаване на нов материал. Класът е подходящ както за напреднали, така и за напълно начинаещи. Забележка: за напълно начинаещи, препоръчваме посещението на редовните занятия да се комбинира с активно изучаване на практиките посредством курсовете, индивидуалните уроци или програмите за самообучение, които може да заявите при нас. Наблюденията ни показват, че активното изучаване на практиките може да ускори постигането на добри резултати от 5 до 10 пъти в сравнение с пасивното изучаване, при което посещавате единствено редовните занятия.

  • Хармонизиране на вътрешната енергия (по метода Юан Мин):  тези занятия са подходящи за всички, които искат да изпитат благотворното влияние на изградено специално за целта чи-поле и да усъвършенстват своите способности за работа с чи и съзнанието. Класът е подходящ както за напреднали, така и за напълно начинаещи.

  • Рен Шюе дискусии:  Вътрешна хармония - осъществима ли е тя? Какво ни пречи да постигнем така желаните от всички нас добро здраве, вътрешна радост, уравновесеност, чувство за свобода, щастие, благоденствие, самореализация? А може ли да отидем дори по-далеч и да постигнем хармония във връзките си с близките до нас, с обществото, с природата? Има ли знания и практики, които могат да ни помогнат за това? Каква е ролята на нашето чи, състоянието на съзнанието ни, чувствата, които храним в сърцето си? Има ли човешкият живот смисъл и какъв е той? Съществуват ли общо-вселенски закони, които са валидни и за нас, хората? Темите на дискусиите ще бъдат избирани в зависимост от Вашите интереси и нужди. Целта им е да внесат по-голяма пълнота, ред и яснота в знанията Ви, да премахнат противоречията, да изчистят съмненията и да свържат всичко в едно единно, смислено, ползотворно и хармонично цяло, което да доведе до постепенно повишаване на качеството на живота Ви.

     Записите от почти всички Рен Шюе дискусии се пазят и могат да бъдат поръчани. За списъка натиснете тук.

          Натиснете тук за отзиви от участници в дискусиите.

График на занятията

График на занятията

(ако по-долу не се вижда нищо, натиснете тук. Когато страницата се отвори, за по-голяма пригледност може да кликнете горе вдясно на „График/Agenda“)

Заплащане
Членство

* Ако ползвате електронния календар на Google, може да си добавите към него и календара на Рен Шюе България за групови занятия. По този начин ще имате всичко на едно място и всички евентуални промени ще се появяват при Вас автоматично. Просто кликнете тук и следвайте указанията на Google ;)

** Графикът на занятията ще търпи промени и ще се нагажда според конкретната ситуация. Ако желаете да получавате известия за тези промени под формата на имейл, моля, абонирайте се за „Промени в графика на седмичните занятия (само при промени)" тук. Надяваме се промените да не са много и ако има такива, да са по-нарядко :).

 

Заплащане

   За да провежда дейността си, фондация Рен Шюе България разчита изключително на дарения. Спонсор за груповите ни занятия все още няма и поради това, Вашият личен принос е от значение за нас. Може да подкрепите дейността ни по следните 2 начина:

   1. Дарение

- Стойността на дарението зависи изцяло от Вас. Вашето дарение ще бъде прието с благодарност, без значение от неговия размер. Нашата препоръка е то да бъде в диапазона от 10лв. до 25лв. на занятие, в зависимост от Вашите възможности.

- Дарената сума* може да бъде преведена по следните начини.

  * Сумата на Вашите годишните данъчни основи може да бъде намалена с направените през годината дарения. За целта ще издадем документ, удостоверяващ направените от Вас дарения.

   2. Членство

​- Ако имате намерение да участвате редовно в нашите седмични занятия, може да станете член на организацията. Като член ще получавате нашите редовни информационни бюлетини и ще имате право на неограничен брой посещения на нашите редовни седмични занятия. Ще можете да ползвате и услугите на нашата библиотека безплатно. Членството не покрива участието Ви в курсовете и семинарите, организирани в допълнение към редовните ни седмични занятия, нито пък индивидуални сеанси с нашите учители. 

- Членството по подразбиране е нещо по-дългосрочно и не се очаква то да се прекратява и възобновява всеки път когато отидете на почивка. Разбира се, членството може да се преустанови по всяко време.

- Размера на месечния членски внос е 40лв. и може да бъде преведен по следните начини. Упоменатата по-горе сума покрива Вашата членска вноска за един месец и трябва да се внася в аванс. 

- Често чуваме коментара, че сумата на членския внос е твърде малка. Ако имате подобно усещане, може към сумата за членски внос да добавите и дарение по Ваше усмотрение. Ние Ви благодарим и в двата случая!

Начини на участие

Онлайн

Ако не сте редовен участник, моля да заявите участието си за съответното занятие преди края на предходния ден.

Участието в онлайн занятията се осъществява посредством конферентни срещи в Zoom. Връзката ще Ви изпратим по имейл.

Присъствено (на място)

Ако не сте редовен участник, моля да заявите участието си за съответното занятие преди края на предходния ден

Адресът на студиото за занятия е следния:

Младост 2 (София)
бл. 236, вх. 4, ет. 3, ап. 11 (Рашеви)

(местоположение на картата)

(вижте студиото отвътре)

Блокът се намира на последната спирка на тролейбус №5, от източната страна на ул. Киприян. Розов е на цвят и е от дясната страна на сградата на местното читалище. Пред блока спират и автобуси №4 и №413. Името на спирката е „ж.к. Младост 2”. Спирката на метрото „акад. Александър Теодоров-Балан” е на 8-10 мин. пеша. Намирането на място за паркиране е малко по-трудно, но не е невъзможно. Най-добре е да търсите места в малките улички зад блока.

 

Класовете ще започват в точно определения час, затова е желателно да не закъснявате. Можете да дойдете 5-10, даже 15 мин. по-рано, да си направите чаша чай, да се отпуснете и настроите за началото на класа.

 

Вратата на блока се отваря дистанционно и е необходимо да звъннете на ап.11 (Рашеви). Вратата на апартамента ще е отключена, моля влизайте направо, без да звъните повторно.

В студиото се влиза без обувки. Ако желаете, може да си носите чехли или чисти обувки за практика с плоска подметка (без токове), или пък шалтета / постелки за йога, върху които да стъпвате, ако Ви е студено само по чорапи.

Брой на участниците:  студиото в Младост има ограничен капацитет (6 човека) и затова Ви молим да заявявате участието си предварително. Вашето своевременното предизвестие за участие (или отказ от заявено участие) ще ни помогне да оптимизираме използването на студийното пространство, също и времето на нашите учители.

Хигиена и превантивни мерки срещу вирусни заболявания:   Моля, идвайте на занятията само при положение, че нямате симптоми на грип или настинка. След влизане, задължително си измийте ръцете със сапун в банята (за подсушаване ще са предоставени хартиени кърпи). Спазвайте дистанция, особено когато разговаряте с останалите. Намалете докосването на предмети и повърхности до възможния минимум. От своя страна ние се ангажираме преди занятията да дезинфекцираме всички често докосвани повърхности, дръжки на врати и т.н. Надяваме се, че вместо да причини досада, спазването на тези мерки ще Ви помогне да се отпуснете, успокоите и навлезете в колкото се може по-добро състояние преди започване на съответното занятие :).

 

За повече информация, моля свържете се с нас (вижте Контакти)    

bottom of page