the-Dragon-v04.jpg

Ren Yuan - the third method of Yuan Gong
10-week training

Please note this training will be conducted in Bulgarian.

   Третият метод на Юан Гонг, Рен Юан, е създаден със специалната цел радикално да подобри физическото състояние на тялото. Посредством внимателно подбрани енергийно-физически движения в съчетание със специална техника за ума (шин фа, 法), методът действа ефективно върху всички части на тялото, от кожата, мускулите, сухожилията и костите, до вътрешните органите, тъканите и клетките. В резултат, всички основни енергийни канали се активират, тялото укрепва, телесните функции осезателно се подобряват.

Всекидневната практика на метода Рен Юан води до значителни, видими и бързи подобрения на съществуващите физически страдания и болестни състояния. Рен Юан може да коригира мускулни и скелетни структурни изменения, подобрява метаболизма, но също така засилва паметта, хармонизира емоциите, и укрепва водещата роля на съзнанието. Един от най-значимите благоприятни ефекти на метода е върху имунната система: методът значително укрепва съпротивителните сили на организма срещу болести.

  Освен оздравително и укрепващо въздействие, редовната практика на Рен Юан, както и на цялата чигонг система, повишава усещането за благополучие, избистря мисленето, създава трайно състояние на уравновесеност, спокойствие и вътрешна радост. Постепенно това влияние се разпростира върху всички ежедневни дейности, внасяйки все повече хармония и усещане за свобода в живота. Отначало практикуващите се радват просто на по-добро здраве, но последователното прилагане на системата Юан Гонг им дава много повече; тя има потенциала да трансформира благоприятно целия живот, защото помага и развива не само тялото, но и съзнанието. В резултат, човек е в състояние да постигне по-високо ниво на самореализация.

Рен Юан е подходящ за всички:

   Трети метод на Юан Гонг е подходящ както за напълно начинаещи, така и за онези, които вече практикуват първите два метода на системата. 

   Рен Юан се основава на физически движения и за го практикувате с полза е необходимо да сте способни на физическа активност на минимално ниво. Моля изгледайте видеото с кратката демонстрация на метода (вижте по-долу), за да добиете представа за нивото на физическа активност, необходима за практиката. Но дори отначало да не сте в състояние да изпълнявате всички движения перфектно, методът пак помага, защото дълбочинното действие на чи е част от всеки елемент. Много от движенията могат да се приспособят към нивото на Вашата физическа мобилност. Освен това, можете да практикувате всеки един сегмент от метода и като самостоятелно упражнение.

   Юан Гонг е всеобхватна чигонг система и всеки може да намери в нея метод, подходящ за собственото му състояние. Ако Вашето ниво на физическа мобилност не ви позволява да правите трети метод, започнете от първи метод (Тиен Юан), който се състои от леки, лесни за изпълнение движения и може да се прави дори седнал. Мнозина, след редовна практика на първи метод възстановяват енергийните запаси на тялото и подобряват физическата си мобилност до степен, която им позволява да практикуват успешно и трети метод.

Какво получавате в рамките на курса:

 • Участие в десет 1.5-часови занятия, на които ще се запознаете в детайли с теорията и практиката на Рен Юан. Ако изпълнявате всички заръки на водещия, след края на курса ще сте в състояние да практикувате 3-ти метод напълно самостоятелно.

 • Видео-записите от всички занятия (в MP4 формат), също и връзки за гледане онлайн

 • Професионално заснето демонстрационно видео, дублирано на български език (в MP4 формат) и илюстрирани печатни материали (около 25 страници в PDF формат) с подробно описание на метода.

(в допълнение може да закупите и аудио запис с инструкции за изпълнението на метода в MP3 формат)

Дата и час на провеждане:  Обучението започва на 28 април 2022. Провежда се в 10 поредни четвъртъка, от 19:00 до 20:30ч

Начини на участие:   Може да изберете един от следните начини на участие:

 • присъствено, в студиото на фондацията (София, ж.к. Младост 2, бл.236, вх. 4, ет. 3, ап. 11 (вижте на картата). Внимание: остават само 3 присъствени места!

 • онлайн - на живо през Zoom (двупосочна видео-връзка)

 • на запис

Организатор на събитието:    Фондация Рен Шюе България

Водещ:    Владо Рашев, чигонг учител и терапевт, м.т.н. (прочетете повече за Владо тук)

Парична компенсация:  За да провежда дейността си, фондация Рен Шюе България разчита изключително на дарения. Спонсор за провеждането на курсовете ни все още няма и поради това от Вашият личен принос зависи дали този курс ще се проведе или не. Нашите ориентировъчни разходи на човек за този курс и съответно, препоръчителният размер за Вашето дарение са както следва:

 • за абсолютно начинаещи (ще получите 3 допълнителни видео-материала за предварителна подготовка) - между 160 и 290лв.

 • за практикуващи 1-ви метод, но незапознати с Йонг Донг Фа (ще получите един допълнителен видео-материал за предварителна подготовка) - между 145 и 275лв.

 • за изучавали Йонг Донг Фа, но незапознати с 1-ви метод (ще получите два допълнителни видео-материала за предварителна подготовка) - между 145 и 275лв.

 • за тези, които вече знаят и 1-ви метод, и Йонг Донг Фа - между 130 и 260лв.

 • за присъствали на семинара за 3-ти метод (проведен през 2019 г.) - между 80 и 220лв.

При определяне размера на дарението, моля вземете предвид размера на доходите си, както и личната си преценка за стойността на знанията и уменията, които ще усвоите. Фондация Рен Шюе България не разпределя печалба - всички средства, набрани чрез дарения се използват за постигане целите на фондацията

Ако пък не можете да си позволите дарение с посочения по-горе препоръчителен размер, моля обадете ни се и ние ще направим всичко възможно да намерим решение.​

Вашата годишна данъчна основа може да бъде намалена с направените през годината дарения. При заявка от Ваша страна, ще Ви издадем документ, удостоверяващ направеното от Вас дарение.

 

Регистрация*: 

Моля следвайте тези 3-те стъпки:​

1. Попълнете регистрационната форма (натиснете тук)

2. Направете Вашето дарение към фондацията (за размера на сумата, моля прочетете препоръките ни по-горе). Плащането може да бъде направено по следните начини:

 • По банков път/онлайн банкиране: ​​IBAN: BG90STSA93000027901490 (банка ДСК, Фондация Рен Шюе България). Моля, като основание за плащането, да въведете „Дарение за обучение”.

 • ​​С кредитна/дебитна карта тип Visa/Mastercard:

 • В брой (необходимо е да дойдете до офиса ни в Младост 2)

 • PayPal (внимание: трябва да въведете сумата в евро): натиснете тук

3.   Ще Ви изпратим имейл за потвърждаване на Вашите регистрация и място в залата, ако правите курса присъствено. Ако правите курса онлайн, освен потвърждението, ще Ви изпратим и инструкции за това как да се свържете на живо или да гледате записите.

*забележка - моля обърнете внимание, че регистрацията Ви се счита за валидна единствено след получаването на нашето потвърждение по имейл (стъпка 3). Ако не получите потвърждение до 48 часа след извършване на плащането, моля свържете се незабавно с Владо Рашев (контакти).

Отворете нова страница в живота си, страница с повече здраве, щастие, усещане за благополучие, по-висока степен на самопознание, самоосъзнаване и самореализация!

Допълнителна информация:  

 • Рен Шюе България организира редовни седмични занятия за практикуване на Юан Гонг. На тези занятия ще имате възможност да проверите, коригирате и затвърдите наученото по време на курса, също и да навлезете по-дълбоко в практиката си (прочетете повече тук).

 • При желание, може да се абонирате за нашия информационен бюлетин. Той излиза около веднъж месечно и съдържа информация за предстоящи курсове, лагер-школи, нови аудио, видео и печатни материали и т.н. За да се абонирате, натиснете тук.

Кратка демонстрация на трети метод, Рен Юан