top of page
Търсене

Мощта на чи полето

Както подсказва названието, чи-поле е онова чи, което невидимо се разпростира около нас, прониква във всеки обект, обгръща всеки обект, намира се вътре във всеки обект, с други думи, неизменно присъства едновременно и навсякъде. Някои хора са способни да го виждат или да го усещат с други сетива. Но дори да не го виждаме, можем да го използваме като превърнем неговата мощ в добронамерен помощник.


Чи полето е едно от най-любопитните и завладяващи страни на единната вселена, която обитаваме. То е атрибут на всяко нещо, видимо и невидимо. Свое чи поле имат както галактиките, така и елементарните частици в атомите. Свое чи поле има всяка клетка в тялото ни и нашият Шън, духовният аспект на живота. Всеки орган, тъкан, кост, или течност в тялото ни също има собствено чи-поле. Тези чи полета са свързани и си взаимодействат. Чували сте за „ефекта на пеперудата“ - за това как пеперудата размахала криле, примерно, в Аржентина и предизвикала тайфун в Индонезия. За да се случи такова „нещо“ тези две съвършено различни по мащаб събития трябва да са свързани. Рен Шюе ни казва какво свързва всичко съществуващо: общото чи поле. Как точно е построена веригата на причинно-следствените връзки между пеперудата и тайфуна е отделна тема.


Рен Шюе ни казва също, че чи полето на всеки обект е уникално, защото то е своеобразно „огледало“ на качествата и свойствата на този обект.


Освен, че не може да бъде отделено от обектите, чи полето е съвършен медиум, пренасящ мигновено информация. Съвременната астрономия твърди, че всичкият водород във вселената се е появил внезапно, едновременно, и навсякъде. Библията описва точно такъв акт на творение: когато Бог рекъл „Да бъде светлина“, светлината се появила едновременно и навсякъде, незнайно откъде. В съвременните ни представи, вселената се разглежда като мрежа от все още неназовани от науката „микрочастици“, които са винаги в контакт, независимо от времето и пространството, които ги делят.


Феноменът чи-поле бил известен както на древните китайци, така и на други древни цивилизации. Макар различните култури да са имали различно име за невидимото поле, те умеели да използват мощта му, както и да го програмират според намеренията си. Това разбира се, било приоритет на жреците, лечителите, знахарите и шаманите. Те можели да градят чи поле за различни дейности: лечение, добра реколта, религиозни ритуали, сватби и погребения, военни походи и пр. Умението да се работи с чи полето се пазело в тайна, споделяло се само с избраници, докато за простолюдието оставала сляпата вяра в намеса на божествени сили.


Създателят на Рен Шюе, Юан Дзъ е изучил изкуството за изграждане на чи поле от своите учители, китайски майстори от висок ранг. В Рен Шюе това изкуство е доразвито и усъвършенствано и Юан Дзъ го демонстрира на всяка лагер-школа, където стотици участници изпитват лечебни и възвисяващи духа ефекти. За някои от тях чи полето на Юан Дзъ е пряка пътека към първото ниво на духовно просветление. Днес всеки Рен Шюе ученик може да се учи как да работи с чи полето от първите дни на обучението си.


Всъщност, ние създаваме чи поле спонтанно, във всеки миг от живота си. Информацията в нашето спонтанно чи поле е отражение на цялостната комплексна информация на собствения ни живот. Тези чи полета са неорганизирани, заредени с хаотична и често, противоречива информация, защото такова е състоянието на чи и съзнанието на повечето хора. Смесени и взаимодействащи си с други подобни чи полета, те създават нарастващите негативни тенденции в колективното чи поле, които можем да видим в едно семейство, някоя махала, град, държава, и планетата. Няма как да се сложи преграда пред чи. Не е странно, че сме затънали в проблеми, които не знаем как да решим, и с всеки опит да го направим затъваме в още повече проблеми.


Ето защо Рен Шюе следва винаги принципа: започваме промяната от себе си. Ако искаме да повлияем на света в позитивен смисъл би трябвало да променим общо-човешкото чи поле в позитивна посока. Чи полето на човешкото съзнание - наричано ноосфера в началото на 20-ти век от Владимир Вернадски и Пиер Теяр дьо Шарден - се състои от множество индивидуални чи полета, отразяващи състоянието на живота на 7-те милиарда жители на планетата. За да го променим трябва да настъпят позитивни промени в индивидуалните чи-полета на повечето жители на планетата.


Сигурно се питате: как мога аз, като си седя и правя седми Юан Гонг метод, да обърна съдбата на планетата към по-добро? Не съм ли нищожна величина в това гигантско уравнение? Ако задачата ви изглежда непосилна, помислете над тази статистика отнасяща се до Ренесанса. Историците изчисляват, че големият духовен, социален и икономически скок в тази епоха се дължи на малко групичка мощни съзнания, задействани координирано е едно и също направление:


20 изследователи-пътешественици и мореплаватели

5 майстори на танца

22 философи

22 композитори

23 писатели

14 математици, учени и астрономи; и

73 художници.


Вярно, че това се отнася за Европа, но ние знаем колко далеч проникват идеите, намеренията и проектите на тази нищожна групичка европейски умове. Откъде идват подтиците на това мощно движение можем само да се досещаме. Но ако прочетете трактатите на ренесансовия философ флорентинеца Пико Дела Мирандола, анатемосан от папата, ще намерите множество допирни точки с Рен Шюе системата. Не е изключено някоя древно-китайска книга, преведена от първите мисионери-йезуити, да е пристигнала във Флоренция, заедно с първия компас и топовете коприна…


Несъмнено, древните китайски философи-лечители, както и жреците в други култури не са страдали от комплекси за малоценност, относно собствената си способност да градят чи поле, умение, което съвременните хора са забравили и загубили.


Сега знанията за чи полето са достояние на всеки, а теорията - как се гради чи поле за определена цел - се научава за 5 минути. Значи, всеки от нас може да сътвори чи поле за каквото си иска още сега? Може всеки. Но, ако се върнем към факта, че чи полето е отражение на състоянието на живота на своя създател, ясно е, че за да създаваме мощни полета за позитивна промяна, ще трябва да издигнем и рафинираме собственото си чи. Всичко започва с отделния човек. Рен Шюе съдържа цял набор от инструменти, знания и методи как да постигнем това максимално бързо и ефективно. И докато пълзим нагоре към върховното майсторство, ще ни сполетят някои интересни и радостни „странични ефекти“: по-добро здраве, по-ясен и продуктивен ум, повече мигове на щастие и всякакви други жизнени успехи.


30 преглеждания0 коментара

Komentarze

Oceniono na 0 z 5 gwiazdek.
Nie ma jeszcze ocen

Oceń
bottom of page