top of page
Squats-01-the-brown-seq.jpg

Чигонг клякания
програма за дистанционно обучение (начинаещи и напреднали)

Разнообразието от техники и упражнения в чигонг е наистина огромно - счита се, че броят им надхвърля значителнo числото 10,000! Броят се на пръсти обаче тези, които могат да предизвикат толкова бърз и всеобхватен ефект, като този на Чигонг кляканията!

Погледнато отстрани, Чигонг клякането изглежда като всяко друго клякане. Прилика има обаче само на пръв поглед. В чигонг, техниката на изпълнение е замислена по такъв начин, че превръща това естествено движение в мощно средство за подобряване не само на функциите на физическото тяло, но и на потока на чи в основните енергийни канали. Поради голямата си ефективност, детайлите на тази техника са били пазени в тайна столетия наред - те стават обществено достояние едва през 80-те години на 20-ти век.

Чигонг кляканията са подходящи както за напълно начинаещи, така и за напреднали практикуващи. Дори хора с малка степен на мобилност могат да извлекат полза от практикуването на упражнението като използват специално разработени варианти, способстващи постепенното раздвижване на ставите и възстановяването на гъвкавостта на тялото.

Ползата за вас

Практикуването на Чигонг клякане подобрява работата на всички основни стави на тялото, в това число и прешлените на гръбначния стълб. Има силно благотворен ефект върху гърба и кръста и въздейства общо-укрепващо върху цялото тяло. Хитроумната комбинацията от движение и мисловна дейност пък позволява да се активира енергията в двата най-важни енергийни канала - Думай и Ренмай. Когато чи започне да се движи по-добре в тези канали, ефекта започва постепенно да се пренася в 12-те основни. а след това и в по-второстепенните меридиани на тялото. Практикуването на упражнение има благотворен ефект и върху съзнанието.

 

Добре проведената практика на Чигонг клекове ни награждава с усещане за благоденствие, лекота и приповдигнатост на духа. Често, това усещане може да продължи и до края на деня. Редовната практика на упражнението пък води до трайни позитивни промени на физическо и психическо ниво, и може да допринесе и за засилване на позитивното ни отношение към живота като цяло.

Какво се включва в това обучение

4 часа видео-материал от първото и единствено до момента обстойно обучение за Чигонг кляканията на български език. Видео-материалът съдържа следната информация:

 • всички детайли и варианти на упражнението със съответната им демонстрация;

 • обяснение за това, как работи упражнението;

 • разказ за положителните ефекти, които може да очаквате от практиката на Чигонг кляканията;

 • 38 минутна практика на Чигонг кляканията в съчетание с Първия метод на Юан Гонг;

 • инструкции как да се практикуват кляканията – кога, по колко, в съчетание с какво.

Записите от обучението могат да се гледат онлайн. При желание може да си ги изтеглите в MP4 формат и гледате локално, на вашия компютър.

Ще получите и печатни материали (PDF формат) с описание на практиката.

В добавка получавате и половин-часова индивидуална консултация, по време на която Владо ще провери дали правилно изпълнявате упражнението и ще Ви даде насоки за практиката, съобразени с Вашата конкретна ситуация. Консултацията може да се проведе присъствено или онлайн.

Подготовка за напълно начинаещите:

Ако Юан Гонг е нещо ново за Вас, моля отбележете това във Вашето регистрационно формулярче и ние ще Ви изпратим видео-запис и печатни материали, описващи изискванията за основната поза на Юан Гонг. Необходимо е да се запознаете с тях преди да започнете обучението за Чигонг кляканията.

Организатор на събитието:    Фондация Рен Шюе България

Водещ:    Владо Рашев, чигонг учител и терапевт, м.т.н. (прочетете повече за Владо тук)

Парична компенсация:  За да провежда дейността си, фондация Рен Шюе България разчита изключително на дарения. Спонсор за провеждането на курсовете и занятията ни все още няма и поради това, Вашият личен принос е от голямо значение за нас. Нашите ориентировъчни разходи на човек за това обучение и съответно, препоръчителният размер за Вашето дарение са както следва:

 • за начинаещи без опит в Юан Чигонг - между 40 и 80лв;

 • за практикуващи Юан Чигонг - между 30 и 70лв;

При определяне размера на дарението, моля вземете предвид размера на доходите си, както и личната си преценка за стойността на знанията и уменията, които ще усвоите. Фондация Рен Шюе България не разпределя печалба - всички набрани средства се използват за постигане целите на фондацията

Ако пък не можете да си позволите дарение с посочения по-горе препоръчителен размер, моля обадете ни се и ние ще направим всичко възможно да намерим решение.

Екстри (в процес на изготвяне):  

 • аудио ръководство за практикуване на Чигонг клякане (MP3 формат)

 • професионално заснето демонстрационно видео с гласови инструкции за провеждане на практиката (MP4 формат)

Регистрация: 

Моля следвайте тези 3-те стъпки:​

1. Попълнете регистрационната форма

2. Направете Вашето дарение към фондацията (за размера на сумата, моля прочетете препоръките ни по-горе). Плащането може да бъде направено по следните начини:

 • По банков път: ​​IBAN: BG90STSA93000027901490 (банка ДСК, Фондация Рен Шюе България). Моля като основание да въведете „Дарение за обучение”.

 • ​​С кредитна/дебитна карта тип Visa/Mastercard:

Използвате следната пряка връзка.

 • В брой - необходимо е да дойдете до офиса ни в Младост 2 (София)

3. Ще Ви изпратим имейл с всички материали, необходими за Вашето обучение.

Допълнителна информация:  

 • Рен Шюе България организира редовни седмични занятия за практикуване на Юан Гонг. На тези занятия ще имате възможност да проверите, коригирате и затвърдите наученото по време на курсовете и занятията за обучение, също и да навлезете по-дълбоко в практиката си (прочетете повече тук).

 • При желание, може да се абонирате за нашия информационен бюлетин. Той излиза около веднъж месечно и съдържа информация за предстоящи курсове, лагер-школи, нови аудио, видео и печатни материали и т.н. За да се абонирате, натиснете тук.

bottom of page