top of page
Squats-01-the-brown-seq.jpg

Чигонг клякания
-- полудневно обучение (начинаещи и напреднали) --

Разнообразието от техники и упражнения в чигонг е наистина огромно - счита се, че броят им надхвърля значителнo числото 10,000! Броят се на пръсти обаче тези, които могат да предизвикат толкова бърз и всеобхватен ефект, като този на Чигонг кляканията!

Погледнато отстрани, Чигонг клякането изглежда като всяко друго клякане. Прилика има обаче само на пръв поглед. В чигонг, техниката на изпълнение е замислена по такъв начин, че превръща това естествено движение в мощно средство за подобряване не само на функциите на физическото тяло, но и на потока на чи в основните енергийни канали. Поради голямата си ефективност, детайлите на тази техника са били пазени в тайна столетия наред - те стават обществено достояние едва през 80-те години на 20-ти век.

Чигонг кляканията са подходящи както за напълно начинаещи, така и за напреднали практикуващи. Дори хора с малка степен на мобилност могат да извлекат полза от практикуването на упражнението като използват специално разработени варианти, способстващи постепенното раздвижване на ставите и възстановяването на гъвкавостта на тялото.

Ползата за вас

Практикуването на Чигонг клякане подобрява работата на всички основни стави на тялото, в това число и прешлените на гръбначния стълб. Има силно благотворен ефект върху гърба и кръста и въздейства общо-укрепващо върху цялото тяло. Хитроумната комбинацията от движение и мисловна дейност пък позволява да се активира енергията в двата най-важни енергийни канала - Думай и Ренмай. Когато чи започне да се движи по-добре в тези канали, ефекта започва постепенно да се пренася в 12-те основни. а след това и в по-второстепенните меридиани на тялото. Практикуването на упражнение има благотворен ефект и върху съзнанието.

 

Добре проведената практика на Чигонг клекове ни награждава с усещане за благоденствие, лекота и приповдигнатост на духа. Често, това усещане може да продължи и до края на деня. Редовната практика на упражнението пък води до трайни позитивни промени на физическо и психическо ниво, и може да допринесе и за засилване на позитивното ни отношение към живота като цяло.

Какво се включва в това обучение

Едно тричасово занятие по време на които:

  ще се запознаете с теоретичната основа на упражнението;

  ще чуете от първа ръка за ефектите от практиката;

  ще опитате на няколко пъти практиката под надзора на опитен инструктор, който ще провери начинът Ви на изпълнение и при нужда ще предложи подходяща за Вас модификация;

  ще научите как да съчетавате практиката с други чигонг методи и упражнения;

В допълнение ще получите:

  видео-записите от занятието в MP4 формат;

  печатни материали (PDF формат) с описание на изискванията към практиката.

Подготовка за напълно начинаещите:

Ако Юан Гонг е нещо ново за Вас, моля отбележете това във Вашето регистрационно формулярче и ние ще Ви изпратим видео-запис и печатни материали, описващи изискванията за основната поза на Юан Гонг. Необходимо е да се запознаете с тях преди да започнете обучението за Чигонг кляканията.

Дата и час на провеждане:  11 декември 2022 (неделя), от 9:30 до към 12:30-13ч. 

Начин на участие:  може да изберете един от следните начини на участие:

  • физически, на място, в нашето студио в София (само 6 места). Адрес: ж.к. Младост 2, бл.236, вх.4, ет.3, ап.11.

  • онлайн - на живо, посредством Zoom

  • на запис

 

Организатор на събитието:    Фондация Рен Шюе България

Водещ:    Владо Рашев, чигонг учител и терапевт, м.т.н. (прочетете повече за Владо тук)

Парична компенсация:  За да провежда дейността си, фондация Рен Шюе България разчита изключително на дарения. Спонсор за провеждането на курсовете и занятията ни все още няма и поради това, Вашият личен принос е от голямо значение за нас. Нашите ориентировъчни разходи на човек за това обучение и съответно, препоръчителният размер за Вашето дарение са както следва:

  за начинаещи без опит в Юан Чигонг - между 40 и 80лв;

  за практикуващи Юан Чигонг - между 30 и 70лв;

При определяне размера на дарението, моля вземете предвид размера на доходите си, както и личната си преценка за стойността на знанията и уменията, които ще усвоите. Фондация Рен Шюе България не разпределя печалба - всички набрани средства се използват за постигане целите на фондацията

Ако пък не можете да си позволите дарение с посочения по-горе препоръчителен размер, моля обадете ни се и ние ще направим всичко възможно да намерим решение.

Екстри, които може допълнително да си поръчате (в процес на изготвяне):  

 аудио ръководство за практикуване на Чигонг клякане (MP3 формат)

  професионално заснето демонстрационно видео с гласови инструкции за провеждане на практиката (MP4 формат)

Регистрация: 

Моля следвайте тези 3-те стъпки:​

1.   Попълнете регистрационната форма

2. Направете Вашето дарение към фондацията (за размера на сумата, моля прочетете препоръките ни по-горе). Плащането може да бъде направено по следните начини:

  • По банков път: ​​IBAN: BG90STSA93000027901490 (банка ДСК, Фондация Рен Шюе България). Моля като основание да въведете „Дарение за обучение”.

  • ​​С кредитна/дебитна карта тип Visa/Mastercard:

Използвате следната пряка връзка.

  • В брой - на място, в офиса ни в Младост 2 (София)

  • Чрез PayPal (сумата трябва да се изпише в Евро):

Използвате следната пряка връзка.

3. Ще Ви изпратим имейл за потвърждаване на Вашите регистрация и място в залата, ако правите курса присъствено. Ако правите курса онлайн, освен потвърждението, ще Ви изпратим и инструкции за това как да се свържете на живо или да гледате записите.

*забележка - моля обърнете внимание, че регистрацията Ви се счита за валидна единствено след получаването на нашето потвърждение по имейл (стъпка 3). Ако не получите потвърждение до 48 часа след извършване на плащането, моля свържете се незабавно с Владо Рашев (контакти).

Допълнителна информация:  

  • Рен Шюе България организира редовни седмични занятия за практикуване на Юан Гонг. На тези занятия ще имате възможност да проверите, коригирате и затвърдите наученото по време на курсовете и занятията за обучение, също и да навлезете по-дълбоко в практиката си (прочетете повече тук).

  • При желание, може да се абонирате за нашия информационен бюлетин. Той излиза около веднъж месечно и съдържа информация за предстоящи курсове, лагер-школи, нови аудио, видео и печатни материали и т.н. За да се абонирате, натиснете тук.

bottom of page