top of page
2-in-1 TY+DY workshop (for the web) v.01 copy.jpg

Първи и втори метод на Юан Чигонг
Двудневен курс за самоподготовка

Тиен Юан, първият метод на Юан Чигонг, е красива и ефирна практика, която способства бързото навлизане на практикуващия в състояние на дълбоко единение с първичната енергия (юан чи) на природата и космоса. Веднъж свързал се с първичното чи на вселената, практикуващият се заема с привличането му и натрупването му вътре в тялото с цел укрепване и засилване на функциите както на физическите аспекти на живота, така и на съзнанието и ума. Практиката на Тиен Юан наподобява движенията на рееща се в простора птица и създава усещането за лекота, волност и свобода (вижте демонстрацията най-долу). Упражненията се научават лесно и бързо, и са подходящи за всяка възраст и физическо състояние.

Основното предназначение на втория метод, Ди Юан, е да подсили трите главни дантиена на тялото. Долният Дантиен е събирателният център на чи на физическото тяло, Средният Дантиен - на чи на органите, а Горният Дантиен - на чи на Шън и съзнанието. Дантиените са основните складове и разпределителни центрове на чи в тялото. Ако чи на дантиените е с добро качество и в достатъчно количество, всичко в живота ще се случва по-лесно и по естествен начин. Ето защо може да се каже, че посредством практиката на Ди Юан ние заздравяваме и доизграждаме фундамента на сградата на човешкия живот. 

Специфичната поза, в комбинация с начина, по който използваме съзнанието, укрепва физическото тяло и подобрява състоянието на мускулно-скелетните структури. Ди Юан може да помогне при скованост и други проблеми в областта на раменете, врата, кръста и таза.

 

Практиката на Ди Юан засилва умствения фокус и способства проясняването на съзнанието. Регулярната практика полага основата за развитието на скрития, непроявен потенциал на съзнанието на практикуващия.

 • какво получавате в рамките на този курс:   

  • видео-записи от осемте сесии (общо 10 часа) за изучаване на методите; 

  • професионално заснето демонстрационно видео с гласови инструкции за провеждане на практиката (MP4 формат);

  • печатни материали (PDF формат) с описание на практиките;

  • индивидуална среща (1.5 часа) с Владо за коригиране на практиката, отговаряне на въпроси и т.н. (онлайн или присъствено в нашето студио в Младост 2).

 • ползата за Вас: Това, което ще научите по време на курса, ще бъде достатъчно за да започнете да практикувате Юан Гонг самостоятелно. Редовната практика на Юан Гонг има силно оздравително и общо укрепващо влияние, повишава усещането за благосъстояние, способства за избистрянето на мисленето и възпитава у нас състояние на уравновесеност, спокойствие и вътрешна радост. Постепенно това влияние се разпростира върху всички ежедневни дейности и аспекти на живота, внасяйки в тях все повече хармония и усещане за свобода. Последователното прилагане на система Юан Гонг има потенциала да способства цялостната трансформация на живота и да спомогне за постигане на едно по-високо ниво на самореализация.​​

 • парична компенсация:  За да провежда дейността си, фондация Рен Шюе България разчита изключително на дарения. Нашите ориентировъчни разходи на човек за този курс и съответно, препоръчителният размер за Вашето дарение са както следва:

  • между 140 и 280лв.

При определяне размера на дарението, моля вземете предвид размера на доходите си, както и личната си преценка за стойността на знанията и уменията, които ще усвоите. Фондация Рен Шюе България не разпределя печалба - всички средства, набрани чрез дарения се използват за постигане целите на фондацията

 

Вашата годишна данъчна основа може да бъде намалена с направените през годината дарения. При заявка, ще Ви издадем документ, удостоверяващ направените от Вас дарения.

Регистрация: 

Процесът на регистрация е следният:

 1. Попълнете регистрационната форма.​

 2. Направете Вашето дарение към фондацията (за размера на сумата, моля прочетете препоръките ни в предишния параграф). Плащането може да бъде направено по следните начини:

  • по банков път:  ​​IBAN: BG90STSA93000027901490 (банка ДСК, Фондация Рен Шюе България). Моля като основание да въведете „Дарение за обучение”.

  • в брой​

  • за други методи на плащане натиснете тук.

 3. Ще Ви изпратим имейл за потвърждаване на Вашите регистрация и инструкции за това как да започнете обучението.

Отворете нова страница в живота си, страница с повече здраве, щастие, усещане за благополучие, по-висока степен на самопознание, самоосъзнаване и самореализация!

Допълнителна информация:  

 • Рен Шюе България организира редовни седмични занятия за практикуване на Юан Гонг. На тези занятия ще имате възможност да проверите, коригирате и затвърдите наученото по време на курса, също и да навлезете по-дълбоко в практиката си (прочетете повече тук).

 • При желание, може да се абонирате за нашия информационен бюлетин. Той излиза около веднъж месечно и съдържа информация за предстоящи курсове, лагер-школи, нови аудио, видео и печатни материали и т.н. За да се абонирате, натиснете тук.

Кратки демонстрации на първи и втори метод

bottom of page