top of page
Тонг Юан вер 01.2 copy.jpg

Открито и чисто сърце
-- Обстоен, 10-седмичен курс за самообучение --

Методът Тонг Юан работи върху нематериалните аспекти на човешкото сърце. Практикуването му има силно пречистващо и облагородяващо въздействие - предразполага сърцето да се отпусне, разтвори и засияе в чиста, и истински красива светлина. Негативизмът, депресията, неприязънта,  индиферентността, отчуждението, недоверието, подозрителността, себичността, арогантността полека-лека започват да отстъпват място на доверието, откритостта, любовта, благодарността, уважението, скромността, съпричастието и една тиха, безпричинна радост, идваща от дълбините на сърцето.

Казват, че позитивизмът е въпрос на избор. Вярно е, че изборът да тръгнем по този път е от съществено значение, но в допълнение на това е необходимо и да „възпитаме“ сърцето на тези качества, да го върнем към неговото естествено състояние на чистота. Именно това правим с метода Тонг Юан - той е едно превъзходно средство, с помощта на което желанието ни за позитивна промяна може да се превърне в истинска реалност.

 

Тонг Юан е специално разработен, за да ни помогне да развием, укрепим и усъвършенстваме петте основни качества на човешката природа (5-те Шин). Посредством работата си върху петте Шин, ние постепенно осъзнаваме и доизграждаме съзнанието на сърцето - Шин Линг, степента на развитие на което е от съществено значение за трансформирането и издигането на живота като цяло.

При този метод няма движения, звуци или пози, които да се усвояват - фокусът е насочен изцяло навътре. В основата му са няколко напътстващи медитации, които ни приканват да изпитаме дълбоко и развием всяко от основните качества на сърцето; да се научим да общуваме със всичко и всички посредством сърцето.

Методът полага основите за работа на по-дълбоко ниво на съзнанието и е изключително важна предпоставка за успешното трансформиране на нездравословните модели на съзнанието - без открито и чисто сърце, осъзнаването на Истинското ни Аз е просто немислимо...


Въпреки че Тонг Юан е седмият метод на Юан Гонг, той е напълно подходящ и за абсолютно начинаещи.

Важно:  За да се извлече максимална полза и да се почувства осезателна промяна, по време на курса е желателно участниците да практикуват метода ежедневно (продължителността на практиката е 30 минути).

 • Ползата за Вас: Това, което ще научите по време на курса, ще бъде достатъчно за да започнете да практикувате Тонг Гонг самостоятелно. Редовната практика на метода ще Ви помогне да опознаете сърцето си, да укрепите връзката си с него, да се научите да се вслушвате в неговата мъдрост и да използвате силата му във всеки един момент от живота си. Това ще Ви донесе усещане за уравновесеност, спокойствие и вътрешна радост. Постепенно това влияние ще се разпростре върху всички ежедневни дейности и аспекти на живота Ви, внасяйки в тях все повече хармония и усещане за свобода. Последователната практика на Тонг Юан, в съчетание с другите методи на Юан Гонг има потенциала да способства цялостната трансформация на живота и да спомогне за постигане на едно по-високо ниво на самопознание, самоосъществяване и хармония - със себе си, и със света.

 • Какво получавате в рамките на този курс:   

-  видео записите от 10 двучасови занятия, които може да гледате онлайн или да свалите на компютъра си в MP4 формат;

-  5 професионално записани медитации (по една за всяко Шин) в MP3 аудио формат за индивидуална практика;

-  печатни материали (PDF формат) с описание на практиката.

-  едночасова консултация с водещия курса, на която може да зададете въпросите си, споделите успехите и трудностите си с практиката и да получите съвет за това как да приложите наученото на курса в реалния живот. 

 • Парична компенсация:  За да провежда дейността си, фондация Рен Шюе България разчита изключително на дарения. Спонсор за провеждането на курсовете ни все още няма и поради това от Вашият личен принос зависи дали този курс ще се проведе, или не. Нашите ориентировъчни разходи на човек и съответно, препоръчителният размер за Вашето дарение са както следва:

  • между 160 и 280лв.

 

При определяне размера на дарението, моля вземете предвид размера на доходите си, както и личната си преценка за стойността на знанията и уменията, които ще усвоите. Фондация Рен Шюе България не разпределя печалба - всички средства, набрани чрез дарения се използват за постигане целите на фондацията

 

Ако не можете да си позволите дарение с посочения по-горе препоръчителен размер, моля обадете ни се и ние ще направим всичко възможно да намерим решение.

 -- Регистрация -- 

Моля следвайте тези 4 стъпки:​

1.   Попълнете регистрационната форма (кликнете тук)

2. Направете Вашето дарение към фондацията (за размера на сумата, моля прочетете препоръките ни по-горе). Плащането може да бъде направено по следните начини:

 • По банков път: ​​IBAN: BG90STSA93000027901490 (банка ДСК, Фондация Рен Шюе България). Моля като основание да въведете „Дарение”.

 • ​​Онлайн с кредитна/дебитна карта:​​​

Използвате следната пряка връзка.

 • В брой - на място, в офиса ни в Младост 2 (София)​

 • Чрез PayPal (сумата трябва да се изпише в Евро):

Използвате следната пряка връзка.

3.  Ще потвърдим регистрация Ви по имейл.

Допълнителна информация:  

 • Рен Шюе България организира редовни седмични занятия за практикуване на Юан Гонг. На тези занятия ще имате възможност да проверите, коригирате и затвърдите наученото по време на курса, също и да навлезете по-дълбоко в практиката си (прочетете повече тук).

 • Абонирайте се за нашия информационен бюлетин. Той излиза около веднъж месечно и съдържа информация за предстоящи курсове, лагер-школи, нови аудио, видео и печатни материали и т.н.:  натиснете тук.

bottom of page