top of page
Шя Юан 03a.jpg

6-те древно-китайски лечебни звука
7-седмичен курс за самообучение

(курсът е за изучаване на 4-тия метод на Юан Чигонг, 

основаващ се на 6-те древно-китайски лечебни звука

и теорията на 5-те елемента)

На всички е известно, че звуците, включително и музиката, могат да влияят на нашето настроение и психика и да окажат стимулиращо, дори терапевтично въздействие. Малко са обаче практиките, с които можем да активираме чистата енергия на вътрешните органи и да постигнем дълбок и траен позитивен ефект, който да се отрази благотворно на здравето на органите и съществено да подобри техните функции.

 

6-те лечебни звука идват от дълбоката древност. Те са толкова сполучливо избрани и ефективни, че въпреки многобройните опити да бъдат подобрени, вече 1,500 години 6-те звука остават непроменени и продължават да бъдат използвани в техния оригинален вид.

Лечебните звуци не са новост за тези, които се занимават с китайски здравни техники, но единици са тези, които знаят как да произведат звуците по начин, който да позволи постигането на истински дълбок ефект. Дълбокото разбиране на механизма, по който звуците влияят на чистото юан чи на органите, е в основата на метода Шя Юан. Това, което го прави още по-ефективен е комбинирането на дишането и звуците с движения на тялото, специални позиции на ръцете и пръстите, мисловни дейности и визуализации, включително визуализации, използващи цветовете на петте елемента, и не на последно място - използването на Шън (източника на съзнанието; истинското, неподправено аз) като генератор за създаване на истински силно и чисто намерение за позитивна промяна. 

 

Шя Юан е подходящ както за напреднали практикуващи, така и за напълно начинаещи. 

Ползата за вас

Методът Шя Юан работи върху чистото юан чи на петте ин органа (черен дроб, сърце, далак/панкреас, бели дробове, бъбреци), което от своя страна оказва позитивен ефект и върху шестте ян органа (жлъчка, тънко черво, стомах, дебело черво, пикочен мехур, Санджяо). Практикуването на този метод укрепва чи на органите и помага да се засили и балансира връзката между чистото юан чи на всички органи в тялото. Целта на метода е укрепване на функциите на органите, предотвратяване на заболявания на органите и непрекъснато подобряване на тяхното здраве.

 

Шя Юан може бързо да активира и задвижи чистото юан чи на органите, и да създаде силни, и ясно изразени ефекти, свидетелстващи за подобряване на здравето на органите. Шя Юан е относително лесен за научаване и практикуване. Благодарение на голямата му ефективност, времето за изпълнение на метода е сравнително кратко. Въпреки късата си продължителност, практиката на Шя Юан може да породи силно усещане за чи.

Какво се включва в това обучение

Видео-записи от седемте двучасови занятия на курса в MP4 формат. Те ще Ви помогнат:

  да се запознаете с теоретичната основа на метода Шя Юан;

  да научите един от най-ефективните начини за произвеждане на лечебните звуци;

  в допълнение на стандартния динамичен вариант на изпълнение на Шя Юан (в стояща поза), ще научите как да изпълнявате 6-те звука и под формата на статичен чигонг (чигонг медитация в седяща поза).

В допълнение ще получите:

●  едночасов индивидуален сеанс (присъствено или онлайн) с Владо, на който той ще отговори на възникналите по времето на обучението и практиката Ви въпроси, ще провери начинът Ви на изпълнение и ще Ви даде инструкции за това как да подобрите практиката си.

  аудио запис на 9-те звука (6 основни + 3 допълнителни), използвани в метода Шя Юан;

●  професионално заснето демонстрационно видео на цялата практика в MP4 формат, което да използвате като помагало за Вашата самостоятелна практика в къщи;

  печатни материали (PDF формат) с описание на изискванията към практиката.

 

Подготовка за напълно начинаещите:

Ако Юан Гонг е нещо ново за Вас, моля отбележете това във Вашето регистрационно формулярче и ние ще Ви изпратим видео-записи и печатни материали, описващи изискванията за основната поза на Юан Гонг, както и начина, по който подготвяме съзнанието преди началото на всяка практика. Необходимо е да се запознаете с тях преди да пристъпите към изучаването на Шя Юан.

Водещ:    Владо Рашев, чигонг учител и терапевт, м.т.н. (прочетете повече за Владо тук)

Парична компенсация:  За да провежда дейността си, фондация Рен Шюе България разчита изключително на дарения. Спонсор за провеждането на курсовете и занятията ни все още няма и поради това, Вашият личен принос под формата на дарение е от голямо значение за нас. Нашите ориентировъчни разходи на човек за това обучение и съответно, препоръчителният размер за Вашето дарение са както следва:

  за начинаещи без опит в Юан Чигонг - между 180 и 300лв;

  за практикуващи Юан Чигонг - между 160 и 280лв.

При определяне сумата на дарението, моля вземете предвид размера на доходите си, както и личната си преценка за стойността на знанията и уменията, които ще усвоите. Фондация Рен Шюе България не разпределя печалба - всички набрани средства се използват за постигане целите на фондацията

Ако пък не можете да си позволите дарение с посочения по-горе препоръчителен размер, моля обадете ни се и ние ще направим всичко възможно да намерим решение.

Екстри, които може да си поръчате допълнително:  

 аудио ръководство за практикуване на Шя Юан (MP3 формат)

Регистрация: 

Моля следвайте тези 3-те стъпки:​

1.   Попълнете регистрационната форма (кликнете тук)

2. Направете Вашето дарение към фондацията (за размера на сумата, моля прочетете препоръките ни по-горе). Плащането може да бъде направено по следните начини:

  • По банков път: ​​IBAN: BG90STSA93000027901490 (банка ДСК, Фондация Рен Шюе България). Моля като основание да въведете фразата „Дарение за обучение”.

  • ​​С кредитна/дебитна карта тип Visa/Mastercard:​​​

                                       Използвате следната пряка връзка.

  • В брой - на място, в офиса ни в Младост 2 (София)

  • Чрез PayPal (сумата трябва да се изпише в Евро):

Използвате следната пряка връзка.

3.  Ще Ви изпратим имейл с инструкции и връзки към записите и материалите от курса.

Забележка: Ако не получите имейл до 48 часа след извършване на плащането, моля свържете се незабавно с Владо Рашев (контакти).

Допълнителна информация:  

  • Рен Шюе България организира редовни седмични занятия за практикуване на Юан Гонг. На тези занятия ще имате възможност да проверите, коригирате и затвърдите наученото по време на курсовете и занятията за обучение, също и да навлезете по-дълбоко в практиката си (прочетете повече тук).

  • При желание, може да се абонирате за нашия информационен бюлетин. Той излиза около веднъж месечно и съдържа информация за предстоящи курсове, лагер-школи, нови аудио, видео и печатни материали и т.н. За да се абонирате, натиснете тук.

bottom of page