top of page
Squats-01-the-brown-seq.jpg

Чигонг клякания
програма за дистанционно обучение (начинаещи и напреднали)

Разнообразието от техники и упражнения в чигонг е наистина огромно - счита се, че броят им надхвърля значителнo числото 10,000! Броят се на пръсти обаче тези, които могат да предизвикат толкова бърз и всеобхватен ефект, като този на Чигонг кляканията!

Погледнато отстрани, Чигонг клякането изглежда като всяко друго клякане. Прилика има обаче само на пръв поглед. В чигонг, техниката на изпълнение е замислена по такъв начин, че превръща това естествено движение в мощно средство за подобряване не само на функциите на физическото тяло, но и на потока на чи в основните енергийни канали. Поради голямата си ефективност, детайлите на тази техника са били пазени в тайна столетия наред - те стават обществено достояние едва през 80-те години на 20-ти век.

Чигонг кляканията са подходящи както за напълно начинаещи, така и за напреднали практикуващи. Дори хора с малка степен на мобилност могат да извлекат полза от практикуването на упражнението като използват специално разработени варианти, способстващи постепенното раздвижване на ставите и възстановяването на гъвкавостта на тялото.

Ползата за вас

Практикуването на Чигонг клякане подобрява работата на всички основни стави на тялото, в това число и прешлените на гръбначния стълб. Има силно благотворен ефект върху гърба и кръста и въздейства общо-укрепващо върху цялото тяло. Хитроумната комбинацията от движение и мисловна дейност пък позволява да се активира енергията в двата най-важни енергийни канала - Думай и Ренмай. Когато чи започне да се движи по-добре в тези канали, ефекта започва постепенно да се пренася в 12-те основни. а след това и в по-второстепенните меридиани на тялото. Практикуването на упражнение има благотворен ефект и върху съзнанието.

 

Добре проведената практика на Чигонг клекове ни награждава с усещане за благоденствие, лекота и приповдигнатост на духа. Често, това усещане може да продължи и до края на деня. Редовната практика на упражнението пък води до трайни позитивни промени на физическо и психическо ниво, и може да допринесе и за засилване на позитивното ни отношение към живота като цяло.

Какво се включва в това обучение

4 часа видео-материал от първото и единствено до момента обстойно обучение за Чигонг кляканията на български език. Видео-материалът съдържа следната информация:

 • всички детайли и варианти на упражнението със съответната им демонстрация;

 • обяснение за това, как работи упражнението;

 • разказ за положителните ефекти, които може да очаквате от практиката на Чигонг кляканията;

 • 38 минутна практика на Чигонг кляканията в съчетание с Първия метод на Юан Гонг;

 • инструкции как да се практикуват кляканията – кога, по колко, в съчетание с какво.

Записите от обучението могат да се гледат онлайн. При желание може да си ги изтеглите в MP4 формат и гледате локално, на вашия компютър.

Ще получите и печатни материали (PDF формат) с описание на практиката.

В добавка получавате и половин-часова индивидуална консултация, по време на която Владо ще провери дали правилно изпълнявате упражнението и ще Ви даде насоки за практиката, съобразени с Вашата конкретна ситуация. Консултацията може да се проведе присъствено или онлайн.

Подготовка за напълно начинаещите:

Ако Юан Гонг е нещо ново за Вас, моля отбележете това във Вашето регистрационно формулярче и ние ще Ви изпратим видео-запис и печатни материали, описващи изискванията за основната поза на Юан Гонг. Необходимо е да се запознаете с тях преди да започнете обучението за Чигонг кляканията.

Организатор на събитието:    Фондация Рен Шюе България

Водещ:    Владо Рашев, чигонг учител и терапевт, м.т.н. (прочетете повече за Владо тук)

Парична компенсация:  За да провежда дейността си, фондация Рен Шюе България разчита изключително на дарения. Спонсор за провеждането на курсовете и занятията ни все още няма и поради това, Вашият личен принос е от голямо значение за нас. Нашите ориентировъчни разходи на човек за това обучение и съответно, препоръчителният размер за Вашето дарение са както следва:

 • за начинаещи без опит в Юан Чигонг - между 40 и 80лв;

 • за практикуващи Юан Чигонг - между 30 и 70лв;

При определяне размера на дарението, моля вземете предвид размера на доходите си, както и личната си преценка за стойността на знанията и уменията, които ще усвоите. Фондация Рен Шюе България не разпределя печалба - всички набрани средства се използват за постигане целите на фондацията

Ако пък не можете да си позволите дарение с посочения по-горе препоръчителен размер, моля обадете ни се и ние ще направим всичко възможно да намерим решение.

Екстри (в процес на изготвяне):  

 • аудио ръководство за практикуване на Чигонг клякане (MP3 формат)

 • професионално заснето демонстрационно видео с гласови инструкции за провеждане на практиката (MP4 формат)

Регистрация: 

Моля следвайте тези 3-те стъпки:​

1. Попълнете регистрационната форма

2. Направете Вашето дарение към фондацията (за размера на сумата, моля прочетете препоръките ни по-горе). Плащането може да бъде направено по следните начини:

 • По банков път: ​​IBAN: BG90STSA93000027901490 (банка ДСК, Фондация Рен Шюе България). Моля като основание да въведете думата „Дарение за обучение”.

 • ​​С кредитна/дебитна карта тип Visa/Mastercard:

 • В брой - необходимо е да дойдете до офиса ни в Младост 2 (София)

3. Ще Ви изпратим имейл с всички материали, необходими за Вашето обучение.

Additional information:  

 • Ren Xue Bulgaria organizes regular weekly classes for practicing Yuan Gong. In these classes, you will have the opportunity to check, correct and consolidate what you have learned during the courses and training sessions, as well as to go deeper into your practice (read more here).

 • If you wish, you can subscribe to our newsletter. It comes out about once a month and contains information about upcoming courses, camp schools, new audio, video and printed materials, etc. To subscribe, Press here.

bottom of page